1 Şubat 2009 Pazar

Seçim rüzgarı erken esmeye başladı



Seçim rüzgarı erken esmeye başladı...

Fenerbahçe`de kongre yaklaştıkça camia`da doğal olarak kulisler başlar. Geçmiş yılların aksine bu kongre, büyük sürpriz olmaz ise tek adaylı geçmeyecek. Adayların çok olması, gerek demokrasi gerekse kulüp açısından önemlidir. Rekabetin olduğu yerlerde hizmet ve verim artar. Kongreye 3-4 ay kala kongre çalışmalarının başlamış olması erken sayılmakla birlikte sürpriz değil.

Ancak ilk sinyaller kongrenin özlemini duyduğumuz centilmen, iyi niyetli ve cağdaş bir ortamda olamayacağını gösteriyor. Bel altı vuruşların olduğu, kulübün yönetim şekli ile alakası olmayan çamur at izi kalsın mantığı güdülen politikaların olacağını görmek üzüntü verici. Fenerbahçe 15 senedir bir atılımın içinde. Kulübün geldiği nokta tüm Fenerbahçeliler için iftihar vesilesidir.

Bu gelişmelerden sonra doğal olarak kongrelerde, daha çağdaş, daha medeni bir anlayış bekliyor camia ancak görülen o ki 80`li yıllarda kalmış eski, çağdışı anlayış geri getirilmeye çalışılıyor. Fenerbahçe camiası artık bunları aşmalı ve çağa ayak uydurarak medeni ve uygar bir kongre yapmalıdır. Söylenecekler medya üzerinden değil Fenerbahçe`nin ilgili kurullarında dile getirilmelidir. Eleştirilerin yapılacağı yerlerden biride Divan kongresidir.

Buraya gelen her Divan Kurulu üyesinin düşüncelerini Divan Kongresinde dile getirmesi en doğal hakkıdır. Bunu yaparken de uslup ve saygı korunmalıdır. Bir takım çevrelerce gündeme getirilen villa konusu Divan Kongre`sine taşındı. Bir suistimal var ise, bu ortaya konur gerekli şikayetler yapılır. Ancak ispat edilmiş bir suistimal yok ise bunun üzerine yıpratma politikası yapmak son derece ayıptır.

Başkan Aziz Yıldırım`ın icraatlerinde elbette ki hataları olmuştur. İcraatin olduğu yerde hata her zaman vardır. Bu konuda eleştiri yapılır. Ancak Başkan Aziz Yıldırım`a villalar üzerinde çamur atmaya çalışmak insafsızlıktır ve ayıptır. Aziz Yıldırım her konuda eleştirilebilir ancak kulüp üzerinden menfaat sağladığını ima etmek komik ötesidir. Bunun yanında Başkanımızın transferdeki başarı yüzdesi yüksek olmasına rağmen hatalar tabii ki yapılmıştır. Bunun dışında tribün politikalarında yapılan yanlış ve haksız uygulamalar devam etmektedir. Kimse hatasız değildir ve hatasız olması da beklenmemelidir.

Mayıs ayındaki kongrede mevcut başkan ve Yönetim Kurulundan daha iyi yapacaklarına inananlar, adaylıklarını açıklamalı ve göreve talip olmalıdırlar. Bunu yapanlar da düşman gibi görülmemelidir. Bu bir hizmet yarışıdır ve Fenerbahçe menfaatini önde tutan herkes Fenerbahçelidir. Üye olan herkesin aday olma hakkı vardır. Bu hizmete aday olacaklardan bir beklenti vardır, o da medeni, çağdaş bir kongre sürecine katkıda bulunmalarıdır.

Unutulmamalıdır ki Fenerbahçe, futbol başta olmak üzere bir çok dalda mücadele etmektedir. Kimsenin bu süreç zarfında takımlarımıza zarar verme hakkı yoktur. Herkes sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Kimse Fenerbahçe`nin sahibi değildir. Fenerbahçe`nin tek sahibi vardır o da Fenerbahçe taraftarıdır.

Metin Şen

Hiç yorum yok: